הקפה האתיופי מהווה עדות לשילוב המעודן של מסורת ואיכות יוצאת דופן. הקפה האתיופי, הידוע ברחבי העולם בזכות הטעמים העשירים והפרופילים המגוונים שלו, הרבה מהקסם שלו מתאפשר בזכות התהליך הקפדני של טיפוח חומרי הגלם המשובחים המתבצעות בשיטות ידניות ומסורתיות .

אתיופיה, מקום הולדתו של הקפה, מתרחש תרגול עתיק יומין עם כל קציר.
חקלאים מקומיים (לעתים קרובות עובדים ביחידות משפחתיות), משתמשים בשיטות מסורתיות לגידול ועיבוד דובדבני קפה שעברו מדור לדור. התהליך הכולל בחירה ידנית קפדנית של הדובדבנים הבשלים ביותר, מה שמבטיח איכות וטעמים עשירים. אחר מכן מפזרים את הדובדבנים על שולחנות גבוהים לייבוש טבעי תחת השמש, שיטה המעצימה את טעמי הפולים בכך שהיא מאפשרת להם לספוג את תמצית הסביבה שמסביב. תהליך הייבוש האיטי והמכוון הזה, המתנהל כולו בעבודת יד,
מידיהם של החקלאים ועד כוסות חובבי הקפה ברחבי העולם, המסע של הקפה האתיופי הוא כזה שעושה כבוד למסורת תוך מתן חוויה חושית ללא תחרות.

בעולם שבו אוטומציה וייצור המוני שולטים לעתים קרובות, השיטות הידניות והמסורתיות המופעלות בייצור הקפה האתיופי עומדות כעדות לערכה הפנימי של אומנות. גישה זו לא רק משמרת את מורשת האזור אלא גם מטביעה לפולי הקפה אופי ייחודי שמתעלה על סחורה גרידא. ככל שהביקוש העולמי לחוויות קפה פרימיום ממשיך לגדול, שיטות הייצור הידניות של הקפה האתיופי משמשות תזכורת לכך שהמצוינות האמיתית נובעת לעתים קרובות מידיהם הסבלניות והמסורות של אלה הפועלים בהרמוניה עם הטבע, תוך שמירה על האומנות שהיא שם נרדף למורשת הקפה האתיופי

דובדבני קפה:

קפה בתהליך ייבוש: